Een zomerse smoothie in de winter

In de winter heb ik altijd meer moeite met fruit eten. Winterfruit vind ik gewoon minder lekker dan zomerfruit. In de zomer heb je veel meer keus en is alles zoet en sappig. Weer een appel, peer of banaan komt me al snel mijn neus uit in de winter.
Om toch aan mijn fruit te komen in de winter probeer ik het soms wat op te leuken. Zo deed ik dat ook gisteren en heb op die manier toch een grote portie fruit binnengekregen.

Je neemt twee sinaasappels, 1 kleine rijpe banaan en een handje diepvries bosvruchten.
Pers de sinaasappels uit en gooi het sap samen met de banaan en bosvruchten in een blender.
Blenderen tot een glad mengsel en daar heb je al je super simpele, gezonde, zomerse smoothie.
De echte zoetekauw kan er nog honing bijgooien maar ik vind dat persoonlijk niet nodig. Het is ook erg lekker met wat yoghurt er doorheen.
P1040399
P1040403
P1040404
P1040406

Hoe doen jullie dat in de winter? Vinden jullie het fruit dan ook minder lekker?

2 gedachten over “Een zomerse smoothie in de winter”

 1. Ha Jitske,
  Lekker!!
  Ik houd ook meer van perziken, aardbeien, watermeloen enzo dan appels (hmm, allergie) en bananen. Maar winters fruit als sweeties, grapefruits, litchi’s vind ik heerlijk en de andere vruchten die toch ook nog wel te koop zijn, zij het duur, mango, granaatappel, vijgen. Ik ben gewoon dol op fruit, dus voor mij is het hoe dan ook niet een probleem 🙂 Maar mis in de winter wel de zomervruchten, dat wel!
  Maar idd is er met diepvriesspul heel wat lekkers te maken!
  Veel fruitplezier 🙂
  Liefs

 2. Oeehh dat ziet er heerlijk uit! Ik koop zelf van de AH wel eens zomerfruit. Ook lekker als je het even opwarmt met wat yoghurt (of een bolletje ijs, haha) erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s