Groene Smoothie voor beginners

Een smoothie van fruit maak ik regelmatig maar eentje met groente er in daar had ik me nog nooit aan gewaagd. Het stond al een poosje op mijn planning maar iets hield mij toch tegen. Aangezien ik een beetje ziek ben en dus wel een vitamine boost kon gebruiken heb ik een poging gedaan tot het maken van een Groene Smoothie.
Een veilig keuze leek mij om fruit te mixen met komkommer. Komkommer bestaat voornamelijk uit water en heeft niet een hele erge uitgesproken smaak, dit leek dus een perfecte beginners keuze.

Wat zat er in mijn smoothie?
– 2 geperste sinaasappels
– 1 rijpe peer
– Een kwart komkommer
P1040460
Pers de sinaasappels uit, schil de peer en gooi de peer samen met het sap en de komkommer in de blender.
Blenderen! Schenk in een glas en het is ready to drink.
P1040463
Ik vond het wonderbaarlijk lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Misschien eens een keertje met spinazie proberen, dan zal de smoothie pas echt groen worden.

Hebben jullie nog lekkere tips voor groene smoothies?

P1040465

5 gedachten over “Groene Smoothie voor beginners”

  1. Moet je eens gaan kijken op http://www.juicemaster.com. Ik heb zelf 2 weken geleden meegedaan aan de worlds biggest juice detox. En ik heb me lange tijd niet zo goed gevoeld. Een week lang alleen maar sapjes en smoothies. Heerlijk! Ik start er nog steeds elke dag mee.

    Leuk trouwens, je blog!

  2. Met appel en ananas smaakt alles lekker! (En ik vond ananas echt heel vies voordat ik sapjes en smoothies ging maken.) Ik heb trouwens wel een slowjuicer waarmee ik eerst het sap van de groentes en vruchten pers en ze vervolgens in de blender gooi samen met avocado of banaan. Ik woon niet echt in de buurt, anders had je eens kunnen komen proeven….

    1. Ik mag geen ananas dus dat is beetje lastig en Appel vind ik niet lekker in de blender. Ik heb geen slow juicer en in alleen de blender wordt de appel niet lekker. Avocado is ook wel een goede om er in te doen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s