Aangekomen in Davos

P1040738Nou ik ben er hoor. In Davos, op die hoge berg.
Er ligt hier volop sneeuw en als de wolken het toelaten dan schijnt er een heerlijk zonnetje.
Gister de reis ging heel voorspoeding en vanwege de harde wind in de rug van het vliegtuig kwamen we 30 minuten eerder aan. In record tempo van Amsterdam naar Zurich. Daarna in het bus naar Davos.
Het welkom hier was geweldig dankzij mijn lieve vriendinnetje Sabrina. Ik heb de kamer naast haar en dat is wel heel gezellig. Ze had mijn deur mooi versierd en zo voelde ik mij helemaal welkom.
Super lief!!!
P1040740
Vlak voor vertrek van huis was er nog even grote stress. Mijn laptop scherm brak af. Drama! Ik flipte hem wel even want wat nu?
Uiteindelijk besloten mijn laptop thuis achter te laten en mijn vader gaat zorgen voor een nieuwe en dan mijn bestanden meteen over laten zetten. Ik heb nu een mini laptop mee genomen die we nog hadden liggen. Alleen het is zo’n onding. Ik word er soms gewoon agressief van. Zooo sloom en het toetsenbord veranderd elke keer waardoor de tekens niet meer op de juiste plaats staan.
Voor nu moeten we het er maar meedoen. Mocht ik opeens rare typ foutjes maken in mijn blogs dan weten jullie waar het door komt.

Vandaag was meteen al een drukke dag met afspraken. De eerste week van je opname staat altijd in teken van intake, onderzoeken, je gezondheid in kaart brengen etc..Daarna ga het echte werk pas beginnen.
Vanmorgen mocht ik om 08.30uur al voor de longfoto, hoe zo vroeg? Direct daarna door voor een longfunctie en een ECG heb ik ook al gehad. Om 15.00uur heb ik intake bij de longarts en dat is natuurlijk wel één van de belangrijke dingen. Ik heb hier een hele lieve longarts, dezelfde als vorige opname.

Ik ben verder nu heel erg moe en heb vannacht niet zo goed geslapen. Of noujaa zeg maar gewoon ronduit slecht, haha. Zou nu ook wel even een dutje willen doen maar ben bang dat ik dan vannacht weer niet slaap dus ik probeer het nog even te rekken. Moet ook wel wennen aan de ijle lucht hier en merk dat ik daardoor wat meer moeite heb met ademhalen. Sneller buiten adem, beetje benauwder, wat hoofdpijn etc… Dat zijn normale verschijnselen en je lichaam moet even wennen aan die ijle lucht. Uiteindelijk is het wonderlucht voor mijn longen dus over een paar dagen zal dat al wel een stuk beter gaan.

Ik zal in deze dagen wel een keer foto’s maken van alles hier een een fotoblogje/rondleiding geven van waar ik nu zit en hoe dat er nou eigenlijk uitziet.

Tjuuuuuuuus…..jaja ik moet nu wel een beetje Duits gaan leren, haha.

6 gedachten over “Aangekomen in Davos”

 1. Welkom in Davos Jitske!! Hopelijk wen je gauw aan de lucht en gaat het snel ‘bergauf zoals ze hier zeggen!
  Succes met je laptop!
  xxx

 2. Hoi Jitske,

  Wij kennen elkaar eigenlijk niet, maar ik heb toch het gevoel dat we elkaar een beetje kennen, omdat we veel bekenden met elkaar delen (Lizet, Sabrina, Anneke, Suzanne, Magda, Wilma, etc)!
  Ik las je blogje en wilde toch even reageren, misschien dat ik je ergens mee kan helpen. Voor het toetsenbord-probleem op je laptop zou je eens kunnen proberen shift+ctrl in te toetsen, dit verandert de indeling van je toetsenbord. Als je deze toetscombinatie per ongeluk intoetst, kan je dus zonder dat je het door hebt, de indeling van je toetsenbord veranderen. Ik kan me voorstellen dat dat extra vaak gebeurt als je een kleine laptop hebt, waardoor de toetsjes ook dichter bij elkaar zullen zitten. Wanneer dit gebeurt, kun je gewoon de toetscombinatie nogmaals intoetsen (tegelijk dus) en dan verder typen. Als het goed is zitten de tekens dan weer op de goede plek!
  Ik hoop dat het je helpt. Mocht het niet werken dan heb ik helaas geen idee wat het is, en dan hoop ik maar dat je gauw een nieuwe laptop hebt!
  Veel succes met je opname, ik blijf je af en toe volgen 🙂

  Groetjes,
  Irene

  1. Wat lief, dankjewel. Het zit hem in nederlands en amerikaans ofzo maar zelfs dan is er nog een andere indeling. Mijn laptop is waarschijnlijk dit weekend klaar en dan nog opsturen dus hoop hem snel binnen te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s