Gezocht: Stedentrip

Berlijn%20overzicht%2025%25%20jpg
Lieve lezers ik wil vandaag een beroep op jullie doen.
Als ik terug kom uit Davos dan wil ik zo ergens eind mei/begin juni een stedentrip gaan maken.
Eventueel een gecombineerde trip tussen twee steden als dat mogelijk is, bijvoorbeeld Sevilla en Granada.
Op dit moment staan er een aantal favoriete boven aan mijn lijstje zoals Krakow, Edinburgh, Sevilla, Berlijn, Marrakech maar ook St. Petersburg, New York en vele anderen steden die ik nog zo graag wil zien.
Om de kosten te drukken denk ik dat ik voor deze trip binnen Europa wil blijven en ik dacht zelf aan een verblijf van een paar dagen tot een week.

Wie heeft de ultieme tips voor mijn stedentrip?
Welke stad/steden moet ik heen gaan? Wat moet ik daar echt zien, doen, proeven?
Goedkope tips voor gezellige hostels?
Mag uiteraard ook een totaal andere stad zijn die hierboven niet genoemd is.

Reageer op deze blog en je mag mij ook altijd een email sturen.
Ik ben erg benieuwd naar de reacties en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van welke stad of steden het uiteindelijk gaan worden.
iStock_000006820136Medium
krakow_rynek_012
Marrakech-A-Dual-City-img1
plaza-de-espana-at-dusk-sevilla-spain

16 gedachten over “Gezocht: Stedentrip”

 1. Een aantal jaren geleden heb ik een rondreis gemaakt door de Baltische Staten. Tallin (Estland) en Riga (Letland) vond ik echt hele leuke steden! Ook helemaal niet duur! We zijn toen geƫindigd in Helsinki, wat ook een mooie stad was, maar heel modern en toch weer een stuk duurder.

   1. Ik ben in alledrie de Baltische landen geweest en vond zelf Vilnius de leukste stad. Zo leuk dat ik er nog eens naar terug wil. Het is een heel mooi stadje, wel redelijk klein. Zeker een aanrader als je die richting op gaat.
    Ook leuk om te combineren: Tallinn en Helsinki. Vanuit Tallinn kan je namelijk met een veerboot naar Helsinki!

 2. Ik ga dit eventjes in de gaten houden, ik wil met mijn vriendje ook graag een stedentrip gaan doen maar we weten het niet zo goed! Ik wil zo graag op zomervakantie, maar dat wil hij niet, dus ik wil nu iig iets zonnigs , haha!

 3. Mijn Europese toppers zijn Lissabon en Istanbul!
  Lissabon vind ik ontzettend leuk vanwege de combinatie van de relaxed sfeer die er hangt en dat er genoeg te zien en te doen is. Ik vind beide belangrijk als ik op vakantie ga, dus dat het beide in 1 stad te vinden is vind ik ideaal. Aanraders zijn: het alternatieve tourbureautje “we hate tourism tours”, het gulbenkian museum, de dorpjes in de omgeving bezoeken en sardientjes eten.
  Istanbul vind ik leuk omdat er zo’n niet-Europese sfeer hangt. Zonder heel ver te moeten reizen heb je wel het gevoel even helemaal weg te zijn, in een andere cultuur. Het is wel echt een grote stad, lang niet zo laid back als Lissabon, maar dat heeft ook zo z’n charmes.

 4. Oh en ook leuk is San Sebastian. Een mooie, schone stad met heel veel leuke eet- en uitgaansmogelijkheden. Door de ligging aan zee is het er redelijk koel in de zomer en kan je er surfen. Bilbao ligt in de buurt, dus een dagtripje naar het Guggenheim Museum is zo gemaakt.

 5. Praag is mijn favoriete Europese stad. Maar sinds ik naar in Dublin ben geweest is dat ook een favoriet geworden.

  Krakow ben ik ook geweest, maar dat was voor Auschwitz en ik heb dus niet heel veel van de stad gezien. Wel mooi van wat ik heb gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s