Chef de Clinique

Vandaag was het zo ver, op bezoek bij Chef de Clinique.
Het is niet veel anders dan een longarts, alleen dan eentje die net een stapje hoger staat. Volgens mij is het een soort hoofd van de afdeling longziekte.
Het was een hele aardige vrouw die wel wat goede dingen zei.
Of het echt een doorbraak voor mij gaat betekenen weet ik niet maar het begin is er.
Het eerste bloed is afgetapt, beetje jammer dat ze de eerste keer mis prikte bij het lab, om mijn afweer te testen. Morgen staat er een zweettest op de planning om CF oftewel Taaislijmziekte uit te sluiten.
Op 13 mei heb ik weer een afspraak om de uitslagen te bespreken en te kijken hoe het gaat. Ik ga de prednison langzaam afbouwen omdat ze denkt dat dat voor mij niet het juiste middel is. Daar ben ik het zeker wel mee eens. Ik reageer er weinig tot niet op en toch blijven ze mij altijd volstoppen met dit paardenmiddel. We gaan kijken of het nu lukt om af te bouwen en dan ben ik hopelijk van die troep af. Wat wel fijn zou zijn is dat ze dan met een alternatief komt voor de periodes dat het niet goed gaat. Dat is nu voor latere zorg en dat moet hopelijk ook wel goed komen. Als het weer slechter gaat de komende weken tot aan de afspraak moest ik ook gewoon bellen en dan gingen we op dat moment kijken wat we het beste kunnen doen.
Nu eerst morgen de zweettest, om 13.30uur mag ik mij melden bij het laboratorium en dan gaan ze wat zweet van mij aftappen.

Hoe gaat het dan nu?
Nou ik krabbel langzaam weer omhoog.
Ik voel mij nog niet top maar probeer langzaam aan alles weer wat op te bouwen.
Elke dag een stapje verder.
Na een druk maar heel gezellig weekend was ik gister wel helemaal gesloopt en ik was zo moe dat ik er misselijk van was en zelfs heb moeten overgeven. Dat geeft toch wel weer even aan dat ik niet zo goed ben als ik mezelf soms doe geloven. Na een nachtje slapen voel ik mij nu wel weer wat beter en hou mijn eten weer binnen.
Het hoesten en de benauwdheid worden minder maar ik ben er helaas nog niet helemaal. Alles kost gewoon erg veel energie en daarom breng ik nog veel tijd door op de bank.
We bouwen het rustig op en dan komen we er wel.
Ik heb heel veel leuke dingen op de planning staan waar ik toch wel een stapje beter voor moet zijn om dat aan te kunnen dus daar ga ik naar toe werken.
Ik kom er wel!

4 gedachten over “Chef de Clinique”

 1. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid voor je! Wel fijn dat ze meteen overgaan tor actie en onderzoeken plannen om dingen (hopelijk) uit te sluiten..of te bevestigen. Dan kan je ook eindelijk weer een stapje verder en weet je waar je aan toe bent hè!

  Jammer dat ‘onze banken’ niet bij elkaar staan, anders konden we saampjes de tijd vullen 😉 Take care en geniet van de kleine dingetjes die elke dag wel gaan! Die geven moed toch?
  Liefs x

 2. Sterkte met de zweettest morgen! Als kind heb ik m ook een aantal keer gehad…rondjes lopen in t ziekenhuis om maar zoveel mogelijk zweet te produceren 🙂 Hopelijk is de uitslag negatief..!!
  Fijn dat je een goed gesprek hebt gehad met deze dokter. Altijd goed als het vertrouwen inboezemt!
  Sterkte met verder opknappen! k Hoop dat je je gauw fitter voelt. Wel top dat je leuke dingen blijft doen!
  Veel goede lucht van hiervandaan gestuurd voor jou, dat kan je vast nog wel een beetje gebruiken 🙂
  xxx

  1. He! Dankjewel. Ik hoef geen rondjes te lopen maar wordt aan een apparaat gekoppeld met een soort stroomstootjes die zweet opwekken. Een zittende zweettest, haha. Goede lucht is altijd welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s