Overland Afrika

NAM-Himba
Vanaf september zit ik in Zuid Afrika.
Naast het ontdekken van dit prachtige land zit ik er ook aan te denken om meerdere Afrikaanse landen met een bezoekje van mij te vereren.
Want als ik toch al die kant op ben gevlogen kan ik meteen wel meerdere landen meepakken toch?
Aangezien Afrika voor een meisje alleen niet heel makkelijk te bereizen is, zeker niet zonder een eigen auto, zit ik te denken om mee te gaan met een Overland Tour.
Dit concept is volgens mij in Afrika ontstaan en houdt in dat je met een grote truck dwars door Afrika gaat. Hierbij kampeer je op bijzondere plekken (Bijvoorbeeld tussen de leeuwen en olifanten in) en zie je veel van het land.
Botswana-Elephants-in-the-Okavango-Delta-Photo-by-Dana-Allen-for-Wilderness-Safaris-500x375
Uiteraard maak je ook lange dagen in de truck maar dat heb ik er wel voor over om dan toch veel te kunnen zien. Je hebt tours van een paar dagen tot weken en zelfs maanden. Ik zelf kijk nu naar een tour van ongeveer 4/5 weken dat lijkt mij wel een mooi begin.
Rainbow-Victoria-Falls-Zambia-Zimbabwe
Dan begint het moeilijkste want welke tour kies je? Ik wil al lang erg graag naar Mozambique. Nu maakt dit mijn keuze een stuk makkelijker want de meeste tours slaan Mozambique over en die trekken mij dus meteen al veel minder aan.

Op dit moment geef ik de voorkeur aan de volgende tour – http://www.nomadtours.co.za/campingtour/cape-to-vic-and-mozambique-2013/
Deze tour gaat vanaf Kaapstad via Namibië en Botswana naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Vanaf daar via Botswana, Zuid Afrika, Swaziland naar Mozambique om vervolgens via het Krugerpark terug te komen in Zuid Afrika en te eindigen in Johannesburg.
360x380q1002013-NCVM-cape-to-vic-and-mozambique
Een hele onderneming en het klinkt mij echt als een geweldige trip in de oren.

Hebben jullie wel eens een overland tour gedaan of er over gedacht om er eentje te doen?
trip-to-mozambique-1280x800

Advertentie

9 gedachten over “Overland Afrika”

 1. Super! Het lijkt mij echt gaaf om met een 4×4 heel afrika door te crossen… Eigenlijk gewoon vanaf nederland naar zuid-afrika. Zelf heb ik een half jaar in z-a gewoond. Het is echt een fantastisch land!
  ik heb trouwens dezelfde camera gekocht als jou: d3200. Ga eens kijken dan voor die cursus! 😀

   1. Ik woonde in port elizabeth, als je voor die reis kiest kom je daar niet langs ;). Heb wel ook wat rond gereisd daar… Maar zat er voor school. Liep stage in een kindertehuis :).
    En ik ga zeker eens kijken voor die cursus want ik heb echt geen verstand ervan ;), dus zou best van pas kunnen komen!

   2. Nee, ik weet dat je niet langs PE komt.
    Ik ga alleen ook nog met Bazbus rondreizen dus dan kom ik er zeker langs.
    Ik zal in Ballito vlakbij Durban gaan werken.

   3. Leuk hoor! Durban is ook echt een leuke stad! :). Wat voor werk ga je in Ballito doen?
    Je bent al vaker in zuid afrika geweest zo te zien? Zo’n lange overland tour lijkt me ook wel super vet!

   4. Ik ga werken bij Kwa.Mama Care Centre en dan voornamelijk in de pre-school met de kindjes van 2 tot 6 jaar.
    Het ligt in het township Shakashead vlakbij Ballito.
    Ben inderdaad eerder in ZA geweest, toen zat ik in Kaapstad.

   5. Ja, echt geweldig land. Zo mooi en divers! Kan niet wachten om te gaan. Ook al die schattige kindjes. Ik zou ze bijna allemaal wel maar naar huis willen nemen.

   6. Haha ja met mijn stage had ik daar toen ook last van! Zoooo lief en schattig zien ze eruit! Heb er zoveel leuke foto’s van. Ik zal binnenkort ook een keer een blogpost over doen. Een paar mooie foto’s van het land en van die kinderen ;). Die stelen echt je hart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s