Tunesië – Rondreis

Ik waarschuw jullie alvast dat dit bericht een heleboel foto’s bevat.
Ik kon niet kiezen dus heb er een heleboel toegevoegd. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om te zien!

Totaal niet gepland ben ik op een twee daagse excursie geweest tijdens mijn vakantie in Tunesië. Na lang twijfelen heb ik besloten om de tour gewoon te doen. Het was heel erg scherp geprijsd en ik zou op die manier echt veel van het land zien.
Het is een hele goede keuze geweest want ik heb enorm genoten.
De rondreis ging door centraal en zuidelijk Tunesië en in twee dagen hebben we 1200km gereden.

De route: Hammamet – El Djem (best bewaarde Amphitheater in Afrika waar de film de Gladiator is opgenomen) – Matmata (Holwoningen en de film Star Wars is er opgenomen) – Douz/Sahara – Zoutmeer – Oases – Algerijnse grens – Kairouan (4de heilige islamitische stad) – Hammamet.

De foto’s spreken voor zichzelf dus ik laat jullie nu gewoon rustig een beetje meegenieten van mijn reis.

DSC_0050

DSC_0054

DSC_0057

DSC_0061

DSC_0076

DSC_0080

DSC_0082

DSC_0083

DSC_0086

DSC_0089

DSC_0107

DSC_0114

DSC_0134

DSC_0137

DSC_0138

DSC_0150

DSC_0158

DSC_0163

DSC_0171

DSC_0172

DSC_0175

DSC_0177

DSC_0180

DSC_0188

DSC_0203

DSC_0207

DSC_0211

DSC_0217

7 gedachten over “Tunesië – Rondreis”

 1. Mooie plaatjes, echt met dat toestel van jou kun je veel!

  En best lekkere mannen daar hahaha, tandartsen kennen ze zeker niet 😛

 2. Heel gaaf zeg! En wat een mooie foto’s! Mag ik vragen wat je overwegingen waren om het niet te doen die rondreis? Heb je nog iets gemerkt van de onrust in het lang/onveiligheid? Of valt dat allemaal reuze mee?
  Ben benieuwd naar je 3e blog met reisverhalen! Super!

  1. Ik heb totaal niets gemerkt van de onrust in het land, er is eigenlijk geen onrust.
   De enige politiemensen die ik heb gezien waren in het stadje bij ons hotel zelf, tijdens de hele rondreis niets gezien.
   Heb mij geen één keer onveilig gevoeld tijdens de reis. Dat kwam ook pas weer toen ik in de taxi zat in ons dorpje met al die gekke rijdende mensen, haha.
   Mijn overwegingen om niet te gaan hadden niets te maken met eventuele onrust in het land.
   Blog 3 komt er aan!

 3. Helemaal mee eens! Ik ben 2 x in Tunesië geweest (1 keer rondreis en 1x op 1 plek en van daaruit op pad) en wil zeker nog een keer, maar dan verder naar het zuiden, Djerba en binnenland/woestijn, o.a. naar Douz, Chott el Djerid (wat ik volgens mij op je foto’s al zag), Matmata, etc.

  1. Ja! Ik zie zo vaak topics op forum voorbij komen waarbij mensen dan afraden om naar Tunesië te gaan.
   Ik vind dat echt onzin. Die opdringerige mannen heb je ook in Turkije etc.. Hoort er beetje bij en gezicht op Negeer stand en je hebt er weinig last van.
   Ik ben inderdaad de Zuid kant op geweest. Echt prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s