Blog 1 – Krakau

Vandaag Blog 1 van de Krakau serie.
Vandaag ga ik in op de stad zelf, de walking tours die ik daar gedaan heb en Schindler’s factory museum.

Krakau is echt een geweldige en veelzijdige stad met een geweldig oude stad.
Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis en vind oude steden dan vaak ook een stuk interessanter dan nieuwe en moderne steden.
Krakau is tijdens de tweede wereldoorlog bespaard gebleven van bombardementen omdat de Nazi’s het zagen als een voormalige Duitse stad en dus als hun eigendom. Dit heeft er voor gezorgd dat de oude stad volledig bewaard is gebleven.

Ik heb twee walking tours gedaan, eentje in de Oude stad en eentje in de Joodse buurt en het voormalig Ghetto.
Deze tours deed ik met Free Walking Tour.
De naam zegt het al, een gratis wandel tour.
De gidsen doen dit gratis maar hopen uiteraard na de tour wel op een fooi, enkel is dat niet verplicht dus je kunt dit zelf achteraf bepalen.
De gidsen moeten een opleiding afgerond hebben en zijn dus ook echt op de hoogte van alle interessante weetjes en feitjes van Krakau.
Mijn voorkeur ging uit naar de Joodse buurt maar ook de oude stad was erg interessant.
Het is wel echt een walking tour dus dit betekend dat er ook daadwerkelijk veel gewandeld wordt. Dit merkte ik aan het einde van de dag ook behoorlijk aan mijn voeten die echt enorm pijn deden. Als je dus zo’n tour wilt doen, doe goede schoenen aan!

Schindler’s factory museum mocht ook niet ontbreken in mijn programma en ik ben daar mijn laatste middag in Krakau nog heen gegaan. Ik moet bekennen dat het museum mij een beetje tegenviel. Het ging niet zo zeer over Schindler en wat hij heeft gedaan maar het is een algemeen museum over de tweede wereldoorlog in Krakau. Zeker nog steeds erg interessant maar ik had daar inmiddels tijdens o.a. de tour door de Joodse buurt en het voormalig Ghetto al erg veel over gehoord en was dus al behoorlijk goed op de hoogte. Het was wel een erg mooi opgezet museum met veel foto’s en verhalen van mensen die het mee hadden gemaakt. Wel was het kantoor van Schindler te bekijken en de beroemde toegangspoort was ook te bewonderen.

Al met al ben ik erg te spreken over de stad Krakau en ik kan mij wel voorstellen er nog eens een keer heen te gaan.
Nu volgen de foto’s van de stad en het museum.
Het zijn er weer een heleboel dus neem rustig de tijd om ze te bekijken!

DSC_0001 DSC_0006 DSC_0013 DSC_0019 DSC_0025 DSC_0027 DSC_0043 DSC_0050 DSC_0056 DSC_0059 DSC_0064 DSC_0069 DSC_0073 DSC_0083 DSC_0085 DSC_0089 DSC_0090 DSC_0093 DSC_0095 DSC_0096 DSC_0101 DSC_0105 DSC_0215 DSC_0218 DSC_0224 DSC_0225

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s