Armoede

Bloedarmoede
De laatste tijd hoor je veel over armoede in Nederland.
Mensen worden armer en de crisis wordt door bijna iedereen in de portemonnee gevoeld.
De armoede in mijn portemonnee of op mijn bankrekening valt gelukkig nog erg mee maar helaas is vandaag wel gebleken dat ik armoede in mijn bloed heb.
Bloedarmoede, of te wel Anemie, of te wel Ijzer tekort.
Het is een ander soort armoede, eentje die gelukkig met een ijzer drankje weer aardig goed op te lossen is.
Vervelend is het wel!
Het verklaard wel een hoop van mijn klachten dus als die verdwijnen met de behandeling dan ben ik een blij mens.
Waar dit weer vandaan komt is natuurlijk de vraag.
Op één of andere manier lijkt mijn lichaam nogal moeite te hebben met het opnemen van o.a. vitamines of zoals nu ijzer.
Gelukkig hebben we daar tegenwoordig pilletjes, drankjes en injecties voor.
Het is vervelend om weer een medicijn aan mijn verzameling toe te moeten voegen maar als het maar iets verbetering oplevert dan ben ik er al blij mee en zal ik met een glimlach 2x per dag mijn ijzer drankje nemen.

4 gedachten over “Armoede”

  1. Balen zeg, maar gelukkig redelijk makkelijk te verhelpen. Heb je ook ooit je vitamine D laten testen? Toevallig paar weken terug een praatje gehad over vitamine D en longinfecties (bij kinderen, maar toch).

    1. Toevallig is dat inderdaad geprikt maar uitslag was nog niet binnen. Moet volgende week bellen voor die uitslag. De huisarts achtte de kans vrij groot op een Vit. D tekort. Dus even afwachten! Is er een verband tussen longinfecties en Vit. D tekort?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s