E-Reader

Over niet zo heel veel nachtjes slapen word ik alweer 25 jaar. Een kwart eeuw! Dan ga ik mij toch wel een beetje oud voelen hoor. Al hoef ik mij over mijn oude uiterlijk geen zorgen te maken want ik word nog altijd veel jonger geschat.
Later zijn we daar blij mee toch?

Voor mijn verjaardag heb ik een nieuwe e-reader gevraagd. Mijn oude e-reader is wel erg oud en ik kan er niet zo goed mee in de zon lezen. Het was echt één van de nieuwste e-reader die op de markt kwam een paar jaar geleden.
De nieuwe e-reader heb ik nu al besteld zo dat ik hem ook mee kon nemen op vakantie en dat als er iets mis mee was we dat nog konden regelen voor vertrek naar Zuid Afrika.
Ik heb inmiddels mijn 2de e-reader hier al liggen dus die beslissing was nog slim ook.
Na wat problemen met vervagende letters heb ik de eerste versie teruggestuurd en een nieuwe gekregen.
Het is één van de nieuwste e-readers met een lichtje er in die je aan en uit kunt zetten maar ook kunt verstellen in sterkte. Dit licht is niet zoals het licht van je computer of tablet maar het is een echt lees licht dus geen vermoeide ogen of hoofdpijn. Ik moet bekennen dat ik hem nog niet heb uitgeprobeerd met lezen maar op het eerste gezicht ziet het er wel fijn uit. Je kunt zo ook in het donker zonder een lamp lezen.
onyx-boox-i62-hd-firefly_35734_5
De afgelopen dagen ben ik heel druk bezig geweest om al mijn e-books te sorteren en in mappen onder te verdelen. Ik heb nu een stuk of 20 mappen op genre en taal verdeeld met heel veel boeken.
Boeken, Boeken, Boeken!
Ik kan mijzelf wel bestempelen als een boeken verslaafde.
Ik lees eigenlijk elke dag, standaard voor het slapen gaan. Overdag lees ik minder vaak maar tijdens vakanties lees ik soms wel de hele dag door. Ook als ik een boek heb dat zo ontzettend leuk en spannend is dan schuif ik alles aan de kant en lees ik door tot het einde.
boeken
Mensen willen vaak niet aan een e-reader omdat ze de gewone boeken zo fijn vinden. Qua lezen maakt het mij niet zo veel uit, ik merk weinig verschil. Een e-reader is heel even wennen vanwege het bladeren maar verder vind ik het vrijwel gelijk aan een normaal boek. Wel is het zo dat ik altijd boeken zal blijven kopen. Van veel boeken wil ik namelijk gewoon de papieren versie in mijn kast hebben staan. Aan e-books geef ik geen geld uit want die zijn overal op internet gratis te vinden en je kunt onderling ruilen. Blijft dus genoeg budget over voor papieren boeken!
Wat mij nog wel steeds opvalt is dat e-books echt maar weinig tot niets goedkoper zijn dan de papieren versie en ik denk dat ze daar de plank wel misslaan. Daarom is er ook zo’n enorm circuit op internet met gratis e-books.

Ik ben blij met de uitvinding van de e-reader.
Hebben jullie er ook al één en wat vinden jullie er van?

4 gedachten over “E-Reader”

 1. Ik was echt van de papieren boeken, maar op een lange reis afgelopen winter kon ik natuurlijk geen boeken meenemen. Dus had ik een app voor ebooks lezen erop gezet! Ik ben echt om nu, zo veel boeken zijn gratis te vinden! Maar toen kwam een collega laatst met haar ereader aanzetten, en dat is echt nog fijner, het lijkt bijna alsof je van papier leest. Nu wil ik er ook een haha.

 2. Leuke blog weer.
  ik heb mijn sony, fel rose, die 5 inch was aan mijn dochter gegeven toen ze naar India ging. Er zit een cover om met een lichtje erin. En mezelf een nieuwe en grotere cadeau gedaan.

  Ik vind het een uitvinding, vooral omdat ik ’s nachts veel lees en mijn man niet wakker wordt van het licht. De sony die ik nu heb is kinky rood :).

  Ja en boeken, genoeg, ik was altijd van de gewone
  boeken en de bieb, maar daar kom ik nooit meer.

  Zelfs boeketreeks en Anne Maas is als ebook.

  Groetjes de boekenwurm 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s