Verjaardagsdiner – Bij Teus

Precies een week geleden werd ik alweer 25 jaar.
Poeh, dat voelt toch wel een beetje oud hoor! Een kwart eeuw, Op naar de dertig en al dat soort dingen.
Er zijn gelukkig nog geen rimpels of grijze haren te zien dus wat dat betreft kan ik nog prima voor 24 jaar of jonger door.

Ik had geen zin in veel poespas op mijn verjaardag dus ik ben lekker uiteten geweest met mijn familie.
Was ook net terug van vakantie en zo vlak voor Zuid Afrika had ik al genoeg aan mijn hoofd.
Een gelukje was dat het tijdens mijn verjaardag restaurantweek was en dus konden we eens een wat luxer restaurant uitproberen voor een mooi prijsje.
Ons oog was gevallen op het restaurant Bij Teus in Houten.
Het zag er heel erg leuk uit en de keuken is midden in het restaurant, verder klonk de kaart geweldig dus die wilde ik wel gaan uitproberen.

Bij Teus was de beste keus! Wat een geweldig restaurant en wat hebben wij lekker gegeten.
Voor de restaurantweek is het eigenlijk altijd een verassing wat je te eten krijgt.
Bij Teus doet dit anders en je kunt gewoon van de kaart kiezen. Top!

Bij binnenkomst kregen we een Amuse.
Het was groene bloemkool puree met bosuitjes en een tomatenchutney.
Bij Teus 1
Als voorgerecht kozen we alle vier hetzelfde gerecht. Kalfsmuis met pittige tonijnmayonaise, gegrilde tonijn met sesam, krokante kappertjes, gerookte kwartel ei dooier en een krokantje.
Het was heel erg lekker. De smaken paste enorm goed bij elkaar en tot mijn verbazing waren die kappertjes echt een toevoeging. Gefrituurde kappertjes zijn totaal niet te vergelijken met de gewone. Zo simpel maar je moet er toch maar opkomen.
Bij Teus 2
Als hoofdgerecht had ik Gepekelde eend met groene asperges, gerookte knolselderij mousseline, compote van paprika en een jus van vadouvan.
Zo mogelijk was dat nog lekkerder dan het voorgerecht. Die eend was perfect gebakken en niet te zout. Ook hier paste alles weer geweldig bij elkaar. Mijn vader had hetzelfde gerecht. Mijn zusje had heekfilet met o.a. tomaten risotto en haar vriendje runderhaas met o.a. aardappel en knoflookparels.
Bij Teus 3
Het klapstuk was natuurlijk het toetje.
Ik had mijn oog laten vallen op een toetje maar een onderdeel daarvan was gegrilde ananas en daar kan ik nou net niet tegen. Mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik het toetje kon krijgen met iets anders en dit was geen probleem. In plaats van de Ananas kreeg ik een chocolade taartje en stiekem was ik daar veel blijer mee dan met de ananas.
Naast het chocolade taartje bestond het toetje uit witte chocolademousse, bastogneschuim, lychee ijs en zure matjes van aardbei.
Het taartje was heerlijk, aan de binnenkant nog helemaal warm en zacht. De chocolademousse was mooi licht en de bastogneschuim smaakte echt naar Bastognekoek. Het ijs van Lychee was ontzettend lekker, heel fris en dat was fijn naast de andere wat zwaardere onderdelen. De zure matjes waren geweldig. Zelf gemaakte zure matjes die niet zo vies zuur zijn als die uit de winkel maar precies goed zoet/zuur. Deze matjes zouden ze moeten verkopen in de winkel. Mijn zusje had hetzelfde toetje als ik, alleen dan wel met ananas. Mijn vader had een toetje dat bestond uit allemaal componenten van bramen en Daan had een kaasplankje.
Bij Teus 4
Alles bij elkaar was het een geweldige verjaardag met een perfect diner.
Bij Teus is wat mij betreft echt een enorme aanrader.
Leuk restaurant en het eten is subliem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s