Drie weken in Afrika

Morgen ben ik alweer 3 weken in Zuid Afrika.
Heb het druk gehad deze week en als ik dan thuis was dan was ik vaak zo moe dat ik geen zin had om mijn blog bij te werken.
Want vermoeiend is het allemaal wel, gelukkig ook erg leuk en het is ook een Moe maar Voldaan gevoel.
IMG_1608
In het weekend ben ik druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Ik heb alle programma’s afgemaakt en de picto programma’s voor de kinderen geprint en gelamineerd voor in de klas.
Maandag ging Kwa.Mama weer open. Er waren nog niet erg veel kinderen maar dat kwam eigenlijk heel goed uit want zo kon ik mooi alles opstarten. Ik ben zo blij met de nieuwe staff. We hebben iedereen een plekje gegeven en vooral de teachers zijn zo geweldig. Wat dat betreft ben ik erg gelukkig met het hele staak gebeuren want nu hebben we er geweldige leraressen voor in de plaats gekregen. Ze spreken bijna allemaal basic Engels en een groot deel kan het zelfs lezen en schrijven. Dit is zo’n enorme vooruitgang en nu kunnen we er echt wat van gaan maken.
Ik heb maandag het nieuwe programma uitgelegd en ze waren enthousiast en sommige gingen meteen hun klassen mooi inrichten. Zo leuk om dat te zien. Dinsdag kwam ik binnen en ze waren gewoon al begonnen volgens programma.
Heb wat leuke filmpjes gemaakt dus ga proberen ze hier ook te plaatsen.
De andere staff loopt nog iets moeizamer maar dat komt zeker ook nog wel. We hadden wat gedoe met keuken staff dus daar moeten we nog even goed naar kijken.
Het heeft tijd nodig maar het begin is er nu echt en het is meteen al duidelijk zichtbaar.
IMG_1607
Vandaag ben ik voor Kwa.Mama gaan shoppen. Spullen voor schoonmaken, voor in de moestuin, groente etc. Allemaal noodzakelijke spullen om ook echt goed aan de slag te gaan. We hebben ook kleine groente plantjes gekocht zo dat we echt groente kunnen gaan verbouwen in de moestuin. Ik heb er alleen totaal geen verstand van dus wat dat betreft moeten ze niet bij mij aankloppen. Frieda weet er gelukkig heel wat vanaf en ook een aantal staff leden weten zich er vast wel raad mee. Hopelijk gaat het goed groeien en hebben ze over een tijdje weer groente uit eigen tuin.

(De filmpjes kan ik zo 1-2-3 niet uploaden maar ik ga kijken of het de volgende keer wel lukt.)

IMG_1604

IMG_1599

IMG_1592

IMG_1591

IMG_1589

IMG_1584

IMG_1580

IMG_1577

Eén gedachte over “Drie weken in Afrika”

  1. Leuke blog
    Mag je eigenlijk zomaar foto’s plaatsen?

    Hier een man met een moestuin, dus bij vragen, mail je me maar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s