Hiep Hiep Hoera – 1 jaar

Vorige week bestond mijn blog 1 jaar!
Aangezien ik toen ziek op de bank lag vier ik deze verjaardag vandaag met jullie.
5d8c0c214758eef7db44ab2e03c0e5bb
Alweer een jaar ben ik aan het bloggen en in de tussentijd heb ik erg veel geschreven.
Soms periodes van doodse stilte maar gelukkig ook genoeg leuke blogs.
Ik vind het nog steeds leuk om te doen, al moet ik soms wel even wat inspiratie ergens vandaan toveren om door te gaan.
Mijn trouwe lezers maken natuurlijk veel goed.
Het zou leuk zijn als ik in dit nieuwe jaar wat meer reacties krijg op mijn blogs want dat geeft een hoop energie en pusht mij om door te blijven gaan.

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik dreamlistst. Een lijst met dromen voor 2013.
Ik vind het moeilijk om naar de lijstjes te kijken omdat ik weet dat heel veel van die dromen geen werkelijkheid zijn geworden.
Sommige door toe doen van mijzelf maar veel ook vanwege mijn ziek zijn en alles dat er gebeurd is het afgelopen jaar.

Ik ga hieronder toch eens kijken wat WEL gelukt is en proberen daar weer kracht uit te halen voor dit nieuwe jaar.

Personal:

– Longrevalidatie in Zwitserland (Of anders in Nederland). Dit is gelukt! Het is zoals de meeste van jullie weten niet gelopen zoals gepland maar ik ben in Zwitserland geweest om te revalideren dus ik kan hem in elk geval afstrepen.
– Medicatie afbouwen. Dit is helaas niet gelukt. Ik was goed op weg in Zwitserland totdat ik weer erg ziek werd en ik met meer medicatie thuis kwam dan dat ik wegging. Ik ben daarna een kleine periode in de zomer prednison vrij geweest maar daar is in Zuid Afrika ook weer een einde aangekomen. Ik blijf het wel een mooi doel vinden dus voor 2014 ga ik er gewoon weer voor.
– Starten met hardlopen (Aan het einde van 2013 5km?!?). Zoals het hier staat kan ik zeggen dat het gelukt is want ik ben gestart. Heb het alleen nooit door kunnen zetten dus voor mij voelt het niet als gelukt. Die 5km is geen enkele keer in zicht geweest. Dit doel laat ik ook volledig vallen omdat het op dit moment gewoon echt niet haalbaar is.
– Afvallen. Laten we daar maar niet eens over beginnen!
– Dingen doen die IK leuk vind. Ja! Gelukkig kan ik beamen dat ik in 2013 veel dingen heb gedaan die IK leuk vind. Dit ga ik natuurlijk doorzetten in 2014.
– Naar de bios of het theater of wat dan ook als ik daar zin in heb, ook als ik alleen moet gaan. Dit is er nog niet echt van gekomen. Al ben ik wel steeds vaker dingen alleen gaan doen en soms kan dat heel erg fijn zijn.

Travel:

– Tijdens mijn longrevalidatie in Zwitserland veel zien en doen. Dit heb ik zeker geprobeerd en in die periode dat ik er was heb ik best wat leuke tripjes gemaakt. Zwitserland is en blijft mooi en zit door alles wat ik daar heb meegemaakt diep in mijn hart.
– Vanaf oktober een lange reis maken. Dit is september geworden en ik ben bijna 2 maanden weggeweest, telt dat als lang? Een echte reis heb ik niet kunnen maken.
– Mozambique, Swaziland, Lesotho en Zuid Afrika. Zuid Afrika kan ik afstrepen de rest is mij helaas niet gelukt.
– Vrijwilligerswerk doen in Kaapstad. Mijn plan begin 2013 was nog Kaapstad dit is Ballito geworden maar ik vind het wel gelukt ondanks de wijziging van stad heb ik wel vrijwilligerswerk gedaan
– Snorkelen met Walvishaaien (Mozambique). Nop
– Snorkelen met zeeleeuwen (Kaapstad). Nop
– White Shark cage diving (Zuid Afrika). Nop
– Walvis spotten (Zuid Afrika). JA! En dat was onwijs gaaf. Gewoon vanaf de kant in Ballito walvissen spotten die kunstjes uithalen.
– Big 5 spotten (Zuid Afrika en Swaziland). Nop
– Hiken in Drakensbergen (Zuid Afrika). Nop
– 1 of meer stedentripjes maken. Ja! Ik ben alleen naar Krakow geweest wat ik echt geweldig vond. Ik denk dat ik op korte termijn richting Berlijn ga voor een stedentrip.

Food:

– Veel nieuwe recepten uitproberen – zelf verzinnen en uit kookboeken. Dit vind ik zeker gelukt! Ik heb erg veel dingen uitgeprobeerd, ook met veel nieuwe producten.
– Producten testen. Het afgelopen jaar heb ik regelmatig producten mogen reviewen en dat vond ik echt geweldig. Hopelijk gaat die trend zich in 2014 voortzetten.
– Gezond eten – om mijzelf beter te voelen en om af te vallen. Half om half. Ik doe mijn best maar ik faal nog regelmatig.
– Nieuwe eet gewoontes uitproberen – bijvoorbeeld een week lang Vegan. Dit heb ik niet echt gedaan in 2013. Misschien in 2014?
– Veel leuke restaurantjes bezoeken. Ik ben aardig wat uiteten geweest het afgelopen jaar. Een topper was op mijn verjaardag in het restaurant Bij Teus in Houten.
– Meer vis eten want dat doe ik veel te weinig. Ik eet meer vis maar de 2x per week haal ik nog niet.

Books:

– Minimaal 5 boeken lezen die ik normaal niet zou lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet zo goed weet. Heb veel gelezen het afgelopen jaar maar volgens mij niet zo erg veel boeken die ik normaal niet zou lezen. Heb nu wel een thriller liggen die ik zeker wil gaan lezen maar wat ik normaal niet zou doen dus voor 2014 staat het al op de planning.
– Recensies schrijven voor op deze blog. Ik heb er een paar geschreven maar te weinig. Wil proberen in 2014 meer met books te gaan doen op mijn blog. Het lijkt mij ook geweldig om nieuwe boeken te mogen recenseren via bijvoorbeeld een uitgeverij.
– Boeken lezen die al heel lang ongelezen in mijn boekenkast staan. Deels! Maar er zijn alweer zo veel nieuwe boeken bij gekomen dat ik dit gewoon amper waar kan maken.
– Elke dag minimaal 1 hoofdstuk lezen. Er zijn vast wel wat dagen geweest waarop ik niets heb gelezen maar dat haal ik dan ruimschoots in op dagen waar ik veel meer dan 1 hoofdstuk lees. Ik heb veel gelezen het afgelopen jaar en ik krijg er nog steeds geen genoeg van.
– Meer lezen over Food, Travel en Books. Ik heb dit jaar veel reisboeken verzameld en ook nieuwe kookboeken mogen toevoegen.

Alles bij elkaar ben ik niet ontevreden over 2013.
Het is een heftig jaar geweest maar ik heb ook veel mooie dingen beleefd.
Ben erg veel op reis geweest en ook al liep dat allemaal niet zoals gepland, ik heb het mooi wel gedaan.
Voor 2014 ga ik denk ik geen nieuwe lijstjes maken maar in mijn hoofd ben ik er zeker wel mee bezig.
Genoeg nieuwe doelen voor 2014 te bedenken.

Ik zeg op naar jaar 2 voor een Koffer vol Dromen!

Oude koffer

2 gedachten over “Hiep Hiep Hoera – 1 jaar”

  1. Hoi Jitske, volg sinds alle ellende in Zuid-Afrika je blog. Ik ben niet iemand die vaak een reactie achterlaat, maar zal proberen dit af en toe toch eens te doen. Rot dat het nog niet echt je van het is met je gezondheid.. Begrijpelijk dat je geen nieuw lijstje wilt maken als het moeilijk is om terug te kijken. Je had jezelf ook wel erg veel doelen gesteld ;p Al een invulling van wat je wilt qua opleiding? (Daar zat je toen mee in Z-A). Zou je ooit nog terug willen trouwens?

    Liefs, Thari

    1. Zit wel over een studie na te denken maar moet eerst maar even kijken of ik mijn gezondheid iets meer op de rails kan krijgen. Ik zou nog wel eens terug willen, heel graag zelfs. Bijna elke dag denk ik wel iets in de trant van Ik ga gewoon terug. Maar nee voorlopig zal het er niet inzitten denk ik. Angst speelt een grote rol maar ook zoals het nu gaat in NL kan ik niet voor lang weer weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s