De reiziger – Diana Gabaldon

Al een lange tijd ben ik bezig in een boeken serie van Diana Gabaldon. De reiziger serie of ook wel bekend als The Outlander.
Geschreven door Diana Gabaldon en ik ben fan!
Het is al een wat oudere serie. Het eerste deel kwam al in 1991 uit, het laatste deel is uit 2009.
Ik denk daarom dat de serie bij de wat oudere generatie bekender is dan onder lezers van mijn leeftijd en jonger.
Toen ik mijn vader vertelde dat ik deze serie las wist hij meteen waar ik het over had. Het is dus wel degelijk heel bekend maar het duurde even voordat het op mijn pad kwam.
9022535940
De serie is een kruising tussen een historisch roman en fantasy en bestaat uit zeven delen.
Het historische aspect is veel duidelijker aanwezig dan het fantasy deel waardoor het voor mij als een bijna waargebeurd verhaal voelt.
De boeken zijn dik maar lezen wel heel makkelijk weg.
Ik ben nu een paar maanden bezig met de serie maar heb tussendoor ook nog andere boeken gelezen.
Naar mate de serie vordert wordt het voor mij wel iets minder interessant, de eerste delen vond ik sterker dan de laatste twee delen.

Het boek begint vlak na de tweede wereld oorlog waarbij Claire per ongeluk in een magische kring beland in Schotland. Als ze een steen aanraakt reist ze terug in de tijd (Tot zo ver het fantasy deel) en belandt in het Schotland van de 18de eeuw.
Hier raakt ze betrokken bij de onafhankelijkheid strijd en wordt hopeloos verliefd op James Fraser van een Schotse clan.

Dit is het begin van een zevendelige serie over de Schotse en later ook Amerikaanse geschiedenis.
Door deze serie is mijn interesse in Schotland nog meer gewekt en ik hoop er op korte termijn ook een keer heen te gaan. Het lijkt mij een prachtig land met een interessante geschiedenis en ik zou dat graag van dichtbij bekijken.
De serie is zelfs zo populair dat er speciale Outlander tours worden georganiseerd in Schotland.
50dc9480cf60e71775a3bf838ee57efa

Ik vind het een echte aanrader voor mensen die houden van historische romans met een klein beetje fantasy. Ook als je totaal niet houdt van fantasy is deze serie prima te lezen omdat het niet uitgemolken wordt en het alleen blijft bij het tijdreizen.

Op dit moment zijn ze de boeken serie ook aan het opnemen en maken ze er een tv-serie van. Ergens in 2014 zou dit op tv moeten komen en ik ben er heel erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s