Gastblog – Mexicaans etentje

Van het weekend hield mijn vriendin een Mexicaans etentje bij haar thuis. Ik stelde voor dat het leuk zou zijn als ze een gastblog zou schrijven voor koffer vol dromen. Dit leek haar hartstikke leuk.
Bij deze geef ik dan ook het woord aan Sabrina.

Mexicaans etentje voor 8 volwassenen en 3 kinderen.

Ik ben pas verhuisd en geef een etentje voor de mensen die mij hebben geholpen met verhuizen. Ik heb het een Mexicaans tintje gegeven omdat ik dat zelf erg lekker vind. Er komt ook iemand met een melk, ei en notenallergie dus de recepten zijn helemaal allergie proof.

Voorgerecht:
*nachos uit de oven met gesmolten kaas (ook een deel zonder kaas) jalapeñopepers en tomatensaus met apart zelfgemaakte guacamole.
*maïssoep.

Hoofdgerecht:
*taco’s met gehakt, sla, tomaat en kaas (ook een paar zonder kaas).
*burrito’s met kip, ui en gesmolten kaas (ook deze weer een paar zonder kaas) met apart een crème fraiche sausje erbij.

Nagerecht:
*bananen chocolade mousse

 

Nachos uit de oven:
Benodigdheden:
*naturel nachos
*potje gesneden jalapeñopepers
*tomatenpuree
*Mexicaanse kruiden
*knoflook
*geraspte kaas

Meng de tomatenpuree met de mexicaanse kruiden en knoflook. Verdeel de nachos in een ovenschaal. Leg er de jalapeñopepers naar smaak op en druppel de tomatensaus overheen. Dan bedek je het met geraspte kaas en zet het 8 min. in de oven op 180 graden. (Zonder kaas voor diegene die met een koemelk allergie)
s5
s6

Maïssoep:
Benodigdheden:
*4 el zonnebloemolie
*4 preien, gewassen en in ringen gesneden
*4 tl sambal oelek
*4 blikken mais (a 300 g)
*1 blikje kokosmelk (400 ml)
*1 liter groentebouillon (van tablet)
*1 bakje koriander (15 g)

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de prei samen met de sambal oelek 3 min. aan op middelhoog vuur. Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken. Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering. Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep.
s3
Verdeel over 8 borden en garneer met de achtergehouden koriander. Breng eventueel op smaak met zout.
s7

Guacamole:
Benodigdheden:
*2 avocado’s
*halve limoen
*2 tomaten
*1 grote ui
*1 teen knoflook
*peper en zout

Snij de tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes. Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel de avocado uit de schil. Prak alles door elkaar met een vork en knijp de halve limoen erboven uit. Voeg peper en zout toe naar smaak.
s4

Taco’s:
Benodigdheden:
*Doos tacoschelpen
*500 gr rundergehakt
*ijsbergsla (gesneden)
*4 tomaten (in stukken gesneden)
*Mexicaanse kruiden
*geraspte kaas

Leg de taco’s 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Doe het gehakt, sla, stukjes tomaat en de kaas in aparte bakjes. Zet alles naast elkaar en laat iedereen opscheppen wat ze lekker vinden.
s9

Burrito’s:
Benodigdheden:
*2 pakken wereldgerechten van Knorr Mexicaanse burrito’s
*600 gr kipfilet (in stukjes gesneden)
*2 uien (in stukjes gesneden)
*250 ml crème fraiche
*200 gr geraspte kaas

Verhit wat boter en bak de stukjes kip gaar. Voeg de ui toe en laat het 3 min doorkoken. Voeg de zakjes ‘kruidenmix’ en 200 ml water toe en roer goed door. Breng het aan de kook en laat even doorkoken. Meng in een schaal de zakjes ‘saus’ met de crème fraiche en 4 eetlepels water. Goed glad roeren. Haal de tortilla’s uit de verpakking en verwarm ze 20 sec. in de oven of verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm ze 2 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg in het midden van elke tortilla een grote schep van het kipmengsel en vouw ze dicht. Leg de dichtgevouwen tortilla’s in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet ze nog 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer de crème fraiche saus er apart bij.
s1

s2

Banaan chocolade mousse:
Benodigdheden:
*3 bananen
*3 blikjes kokosmelk (a 400 ml)
*3 tl kaneel
*3 kopjes cacao
*4 kopjes suiker
*slagroom

Pureer de bananen met een staafmixer. Doe de rest erbij en meng goed met een mixer. Verdeel over een aantal glazen en zet ze een paar uur in de vriezer. Een uur voor het serveren uit de vriezer halen en goed doorroeren. Je kan er slagroom op spuiten naar smaak.
s8

Eén gedachte over “Gastblog – Mexicaans etentje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s