Berlijn – blog 4 – Food

Vandaag neem ik jullie mee in de wondere wereld van Food in Berlijn.
Ik heb tijdens mijn trip bijna elke keer foto’s gemaakt van wat ik eet/dronk zodat ik hier een aparte blog over kon maken.
Berlijn is een Food walhalla en het is ook nog eens heel betaalbaar voor zo’n grote stad. Je betaald minder in een restaurant dan dat je in Nederland doet dus dat is erg mooi meegenomen.
Er zijn veel Aziatisch getinte restaurants en ik heb daar dan ook veel gegeten.
Daarnaast ben ik sinds ik in Costa Rica ben geweest en daar altijd een Fresh Lemonade dronk verslaafd aan dat drankje. In Nederland kom je dit bijna niet tegen maar in Berlijn kon ik mijn hart weer ophalen aan dat lekkere frisse drankje. Het is eigenlijk gewoon heel simpel verse limonade maar ik ben verslaafd!
Ik neem jullie doormiddel van foto’s mee op mijn eet reis door Berlijn. Foto’s zijn met mijn telefoon gemaakt dus van wat mindere kwaliteit.

Mijn eerste avond in Berlijn ging ik naar Streetfood Thursday. Dit is een streetfood markt binnen in een hal. Allemaal verschillende kraampjes waar je kleine gerechtjes kunt proeven. Erg leuk concept! Voor een paar euro heb je dan een gerechtje. Ik zelf zat na 3 gerechtjes al behoorlijk vol. Ik begon met dumplings – 3 verschillende soorten. Daarna had ik een gerecht Korea meets Mexico waarbij ik koos voor krokante tortillas met koreaans varkensvlees en een kokomkommer/chili mix. Als toetje nam ik de apple crumble met ijs. Heerlijke warme appel met een laagje crumble, bolletje ijs en warme caramel. Uiteraard dronk ik hier een Home made lemonade bij. Een geslaagd eerste avondje!
1
2
13
12
11

In Berlijn stikt het ook van de koffietentjes. Het ooh zo bekende Starbucks maar ook heel veel andere tentjes. Ik heb bijna elke dag wel ergens even rustig gezeten en een lekkere koffie gedronken om weer op krachten te komen voor de rest van de dag.
18
10

Zoals ik al zei heb ik erg veel Aziatisch gegeten.
Lekkere curry’s met kip of eend en zelfs een buffet voor maar 11,90 euro waar je onbeperkt kon eten met ook nog heerlijke sushi.

14
24
25
26
20
21
19
6
7

In Berlijn vind je op bijna elke hoek wel een Dunkin Donuts. Ik ben totaal geen fan van donuts maar ik vond dat ik het toch eens moest proberen. Dus ik koos een donut met chocola en een latte machiatto. Ik kwam er weer achter dat ik donuts inderdaad niet zo lekker vind maar ik heb het geprobeerd. Ik vond het wel leuk om te zien hoeveel verschillende soorten donuts ze daar hadden.
28
27

Een lekkere lunch at ik bij Factory girl op de Simon Dach strasse. Ik had hun op internet gevonden en ze stonden bekend om o.a. hun Lemonade. Een salade met kip en pesto en een Home made lemonade bestelde ik.
8
9

Ik moest natuurlijk ook ontbijten. Dit deed ik steeds bij verschillende tentjes. Zo heb ik voor 9 euro een keer bij een ontbijt buffet gegeten waar ze echt veel keus hadden. Ook at ik een keer in een luxer restaurant waar ik een ontbijtje met o.a. een crepe en fruit at.
22
5
4
3

Als je in Berlijn bent kun je niet om de curryworst heen. Die moest ik natuurlijk uitproberen!
Een curryworst is een worst met een soort curry sausje en ik at dit met patat. Het was wel lekker maar vond het niet heel speciaal. Één worst in die dagen vond ik voldoende.

29
15

Vlak voordat ik de trein op weg naar Nederland instapte at ik nog een lekkere Pizza bij Vapiano. Vapiano heeft een heel leuk concept. Als je binnenkomt krijg je een pasje, op dit pasje zetten ze de bedragen van datgene dat je hebt besteld en aan het einde betaal je dit bij de kassa. Je hebt verschillende bars waaraan je bijvoorbeeld pizza of pasta kunt bestellen. Je krijgt dan een bel mee en als die gaat trillen dan kun je je eten ophalen.
17
16

Ik ben ook nog uiteten geweest met Anne Pleun van blog 24 lentes. Anne Pleun woont nu bijna een jaar in Berlijn en blogt net als ik ook al een tijdje. Een mini blog meeting! Het was erg gezellig. We aten bij een Thai maar ik heb hier helaas geen foto’s van. Ik had een best wel heel erg pittig gerecht met gamba’s. Erg lekker maar erg pittig.
Het was heel leuk een medeblogger te ontmoeten en dat ook nog helemaal in Berlijn.

5 gedachten over “Berlijn – blog 4 – Food”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s