Paris, nous voilà!

Een poosje terug heb ik het volgens mij al geschreven. Ik ga naar Parijs!
Samen met mijn zusje ga ik 4 dagen naar Parijs in het pinksterweekend.
Heel veel zin in.
Ik vind Parijs echt een geweldige stad. Ben er dan ook al 2 keer geweest maar dat is al wel heel wat jaartjes geleden dus ben benieuwd hoe ik er nu naar kijk. Voor mijn zusje is het de eerste keer dus dat is ook wel erg leuk.

Enkel een slaapplek uitzoeken is toch altijd wel een gedoe.
Zo veel keus en het liefste zo goedkoop mogelijk. Of in elk geval geen 100 euro per nacht.
Via Trivago zijn we gaan zoeken naar een slaapplek.
Je weet wel Trivago van die reclame waarbij ze in dat zwembad vallen – https://www.youtube.com/watch?v=0hx63ID53DU
Trivago had ik tot verkort eigenlijk nooit opgekeken. Ik boek meestal hostels en die zoek je toch snel op andere websites. Nu ik wat ouder wordt (Ja, ook ik moet er aan geloven!) merk ik dat ik in elk geval een privé kamer wel erg fijn vindt. Zo’n privé kamer is soms niet perse goedkoper in een hostel dus dan kom je soms ook uit in een B&B of budget hotel.
Hiervoor is Trivago wel een goede website. Het is eigenlijk een soort doorsluiswebsite. Zou je normaal misschien alleen op een bepaalde website gaan zoeken. Nu krijg je op Trivago zo’n beetje alle boekingswebsites te zien en zie je meteen ook waar je het goedkoopste kunt boeken.
Je voert de stad en je reisdata in en daarna kun je gaan zoeken. Je kunt daarnaast ook nog zoeken op prijs, aantal sterren, beoordeling of bijvoorbeeld de wijk. Die laatste vond ik wel echt ideaal. Zo kun je alleen zoeken in de wijken waar je wel zou willen zitten en hoef je dus niet alles door te spitten.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een slaapplek in Montmartre. Ok, net naast Montmartre maar de straat oversteken en we zitten echt in Montmartre. In mijn herinnering is dat een erg gezellige en knusse wijk. De sacre coeur ligt in deze wijk en ook Moulin Rouge is vlakbij. Het is de wijk waar je ook al die schilders/tekenaars vindt die een portret van je willen maken.

Ik kan niet meer wachten. Nog een paar weken en we stappen op de trein richting Parijs.
Nu nog bedenken wat we allemaal willen gaan zien en doen!
Heeft iemand nog leuke tips?

sacre-coeur-morning

Eén gedachte over “Paris, nous voilà!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s