Highlights Paris

DSC_0438
Dinsdagavond lag ik weer in mijn eigen vertrouwde bedje, na 4 nachtjes in Parijs.
Het was geweldig. Parijs is gewoon een geweldige stad en het heeft zo veel te bieden. Dit was voor mij al de derde keer maar ik zou met gemak nog drie keer kunnen gaan.
Omdat het voor mijn zusje wel de eerste keer Parijs was hebben we voornamelijk de Highlights van Parijs langsgelopen.
Voor mij was het ook al bijna 10 jaar geleden dus dat vond ik niet zo erg. De highlights maken ook Parijs zoals ze is dus die nu goed op de foto zetten is mij ook veel waard. Alvast sorry voor de vele foto’s!
DSC_0448
De eerste dag hebben we de trappen van de Sacre Coeur overwonnen. Met mijn longen en conditie een hele klim! Ik heb het gered en we konden de Sacre Coeur van binnen bekijken. Daarna zijn we via Montmartre naar een metro station gelopen en naar de Notre Dame gegaan.
Hier hebben we via Free Discover Walks een walkingtour rondom de Notre Dame gedaan. Dit was echt heel erg interessant en aan iedereen aan te raden. Ze hebben meerdere gratis wandeltours. Wij hebben er twee gedaan en beide waren heel erg goed. De twee gidsen die wij hadden waren geweldig. Super enthousiast, Perfect Engels, Parijzenaar en vol met interessante verhalen en feitjes. Een aanrader! Wij deden dus de Notre Dame tour en ook nog de Evening River side walk.
We hebben die dag nog geluncht in een parkje, ijs gegeten bij Berthillon (Een must als je in Parijs bent!) en cocktail gedronken tijdens Happy Hour.
DSC_0004

DSC_0010

DSC_0020

DSC_0024

DSC_0050

DSC_0030
Dag twee begonnen we bij de Arc de Triomphe. Via de Champs Elysees en Jardin Tuileries zijn we naar het Louvre gelopen.
Waarna we een rondvaart op de Seine hebben gemaakt. We hadden via Discover Walks een kortingsbon gekregen en we waren nogal moe van het lopen dus een uurtje rondvaren op een boot in de zon was erg fijn.
Met wat nieuw gevonden energie zijn we naar La marais gegaan. Hier hebben we een heerlijke witte chocolade/framboos cheesecake gegeten bij Berko en hebben we Centre Pompidou van buiten bekeken.
Na een lekkere douche zijn we schoon en fris gaan eten in het Quartier Latin. Goedkoop en gezellig. Kwaliteit niet heel geweldig maar voor een 3-gangen menu van 14 euro hoef je dat ook niet te verwachten. Hierna weer een lekkere cocktail gedronken tijdens Happy Hour in een hele foute club.
Op naar de Eiffel toren! Het leek ons leuk om in het donker de Eiffel toren op te gaan. Dit was erg mooi met alle lichtjes en we stonden precies om 23.00uur bovenop de toren zodat we de knipperende lichtjes mee maakte.
DSC_0074

DSC_0105

DSC_0111

DSC_0140

DSC_0142

DSC_0155

DSC_0160

DSC_0163

DSC_0177

DSC_0181

DSC_0212

DSC_0219

DSC_0235
Op dag 3 begonnen we bij Pere Lachaise. Hier maak ik nog een keer een aparte blog over!
We zijn daarna naar La Defense gegaan waar we een fotoshoot deden met spiegelende glazen platen. Heel gaaf en ook een aparte blog waard.
Het begon een beetje te regenen dus een mooi moment om het Louvre in te gaan. Hier hebben we uiteraard de Mona Lisa bekeken (tegelijk met nog 300 anderen) en een beetje rondgelopen bij de Nederlandse schilders.
DSC_0264

DSC_0331
Onze laatste dag zouden we naar de Catacomben gaan. We zijn er ook geweest maar bij het zien van drie uur durende rij zijn wij omgekeerd. Galerie La Fayette was ons alternatief en hier hebben we een rondje gelopen en ons vergapen aan mooie schoenen en kleding.
Toen was het tijd om richting het station te gaan om de Thalys weer naar Nederland te pakken.

Het was een fantastische stedentrip. Ik heb weer erg genoten van Parijs!
DSC_0435

5 gedachten over “Highlights Paris”

  1. Lijkt me een heerlijke stedentrip inderdaad, op Parijs raak je niet uitgekeken! Mooie foto’s ook weer, vat echt Parijs in z’n hele sfeer. Bovendien een erg fotogeniek zusje 😉
    Groetjes,
    Sien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s