#Tag – 25 (reis) weetjes over mij

Op reisblogs gaat op dit moment een hele leuke Tag rondt.
25 reis weetjes over de persoon.
Dit vond ik zo leuk om te lezen dat ik hem nu ga overnemen.
Wel pas ik hem aan op mijn blog want ik heb niet alleen een reisblog maar ik schrijf ook over andere dingen.
Dit worden dus 25 weetjes over mij op het gebied van personal, food, travel en books.
Ik las de tag als eerste bij Marcella en daarna nog bij een aantal anderen.

1- Ik ben geboren en getogen in Zeist maar ben volbloed Fries. Mijn ouders komen beide uit Friesland en veel van mijn familie woont nog in Friesland. Ik versta het Fries helemaal, alleen aan spreken waag ik mij over het algemeen niet. Al sluipen er wel eens wat Friese dingen in. Zo is Sloef toch veel leuker dan Speen? En ik heb geen opa en oma maar een pake en beppe.

2- Ik heb eigenlijk geen idee in hoeveel landen ik al ben geweest. Die ga ik nu dus eens proberen te tellen!
Dit zijn 8 landen buiten Europa en 15 landen in Europa. Als ik het zo op zeg vind ik het eigenlijk veel te weinig. Tijd om weer te gaan reizen naar nieuwe landen dus!

3- Mijn moeder is op 8 juli 2011 overleden aan complicaties van een hersenbloeding. Ik mis haar nog steeds verschrikkelijk en elke dag merk ik nog hoe moeilijk het is om je moeder te verliezen. Dit gaat om grote dingen in je leven maar vaak juist ook om hele kleine en onbenullige dingen. Het is over 3 dagen 3 jaar geleden dat ik afscheid heb moeten nemen.

4- Ik lees boeken in alle genres maar nooit Thrillers. Dit komt omdat ik eigenlijk een enorme angsthaas ben en ik thrillers dus gewoon te eng vindt. Verder vind ik Harry Potter nog steeds briljante boeken, wat iemand anders daar dan ook van mag vinden. Ik ben erg van de geschiedenis romans zoals De Reiziger, De poppenspeler van Warschau en vele anderen. Ik lees echt al van kleins af aan en ik doe dit het liefste liggend in bed. Dit heb ik van mijn vader geërfd want hij ligt ook altijd te lezen in bed.

5- Ik ben 3 keer in Zwitserland geweest voor een opname in het Nederlands Astmacentrum Davos. Dit omdat mijn longen meestal een eigen leven leiden en niet luisteren naar mij en de dokters.
DSC00575

6- Mijn eerste keer echt naar het buitenland op vakantie was toen ik 11 jaar was en ging naar Noord Frankrijk. Dit kwam volgens mij voornamelijk doordat ik mijn ouders aan hun hoofd zeurde om naar het buitenland te gaan. Toen wou ik de wereld al ontdekken. Ik weet nog dat ik het liefste naar Italië wou maar dat vonden ze echt veel te ver en dus werd het Noord Frankrijk. Volgens mij hebben we toen bijna twee weken regen gehad en dronken we alleen maar warme chocolademelk omdat het zo koud was.

7- Vanaf mijn 7de heb ik op theater/musicalles gezeten en tot mijn 18de was het ook nog mijn droom om op het podium te staan. Op mijn 15de werd mijn droom werkelijkheid en kreeg ik een rol in een professionele musical.. “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?” Naast Chantal Janzen en Rene van Kooten op het podium zingen, dansen en spelen was natuurlijk een unieke ervaring. Vanwege mijn gezondheid heb ik uiteindelijk moeten kiezen voor een ander toekomst pad en heb ik de musicalwereld achter mij gelaten.

8- Mijn eerste keer vliegen was toen ik 18 jaar was en was een enkele reis vanuit Zwitserland. Het was de bedoeling dat mijn ouders mij op zouden halen uit het astmacentrum met de trein maar door een grote storm reden er geen treinen. Ik kon met veel geluk mee met de patiënten vlucht en kwam zo toch nog snel thuis. Ik vond het doodeng en heb zelfs nog zitten huilen van angst.

9- Ik ben dol op koken! Het liefste probeer ik nieuwe dingen uit. Dit is niet altijd even geslaagd maar ik doe mijn best.

10- Ik lust geen boter op mijn brood. Dit was vroeger echt een probleem want als ik alleen maar boter rook dan stond ik al te kokhalzen. Inmiddels kan ik wel brood met boter smeren maar zelf opeten is echt nog een stapje te ver.

11- Ik lees elke avond voor het slapen gaan. Soms iets te lang. Zo heb ik gisteravond/nacht weer een heel boek in één keer uitgelezen. Het is soms gewoon ontzettend moeilijk om een goed boek weg te leggen.

12- Ik ben een enorme fan van het kijken van series. Dit is een beetje geboren uit het feit dat ik soms weken ziek op de bank lig en dan toch iets te doen moet hebben. Ik heb dan ook een harde schijf vol met series en als ik een dagje wil ontspannen dan doe ik dat vaak met een goede serie. Dit geeft mij ook rust en zorgt er voor dat ik ook daadwerkelijk op de bank blijf liggen en geen andere dingen ga doen.

13- Als reisfan heb ik één probleem. Ik heb namelijk vliegangst! Niet echt handig als je graag de wereld wilt zien. Het laatste jaar gebruik ik nu een pilletje die ik heb gekregen van de huisarts en dat werkt voor mij heel goed. Verder houd ik mij altijd voor dat als ik de wereld wil zien ik toch zal moeten vliegen en dat ik mij er dus maar overheen moet zetten. Tot nu toe is dit mij altijd gelukt maar ik denk soms weleens: Waarom moet ik nou zo nodig reizen? Gelukkig is die gedachte altijd snel weer weg als het vliegtuig veilig aan de grond staat.

14- Voor de begrafenis van mijn moeder heb ik het liedje “Geen kind meer” van Karin Bloemen opgenomen. Het was altijd al een nummer dat ik graag zong maar nu is het van een nog grotere waarde voor mij. Mijn moeder wou het ooit graag laten horen op de begrafenis van haar moeder. Nu dat mijn moeder als eerste ging heb ik dit voor haar gedaan. Ik heb het in een studio opgenomen en later afgespeeld tijdens de begrafenis. Ik durfde het niet aan om het live te zingen want ik denk dat ik dat emotioneel niet aan had gekund. https://www.youtube.com/watch?v=A_IvLR7FTCM

15- Mijn eerste persreis was in mei 2014 naar Turkije via het verkeersbureau.info. Dit was een super ervaring en smaakt zeker naar meer. Snel daarna ging ik naar Parijs met mijn zusje dat ook deels een soort persreis was.
Nu mag ik 14-18 juli naar Polen met het Pools Toerismebureau. Ik ga onder andere naar Poznan en regio. Daarnaast staat er een persreis op de planning naar Thailand, Laos en Cambodja vanaf november 2014. Ik heb dus niets te klagen!

16- Ik ben gek op buitenlands eten en de Hollandse pot daar hoef je mij niet wakker voor te maken. Nu dat ik zelf altijd kook staat er bijna nooit meer aardappels, groente en vlees op het menu. Dit was vroeger wel vaste prik bij ons thuis.

17- Toen ik op de basisschool zat kregen we op woensdagmiddag altijd iets lekkers op brood. Bijvoorbeeld een gebakken ei, vissticks of een tosti. Op vrijdagmiddag mochten we altijd een broodje bij de bakker halen of er werd kibbeling bij de visboer gehaald. Later toen ik op de middelbare school zat kreeg ik elke vrijdag wat geld mee om een lekker broodje te halen in de kantine.

18- Zuid Afrika heeft mijn hart gestolen maar ik heb er ook mijn engste reis ervaring tot nu toe meegemaakt. Ik werd er namelijk doodziek en werd opgenomen in het ziekenhuis. Het was zelfs zo ernstig dat ze mijn vader over hebben laten komen. Gelukkig ben ik er redelijk goed uitgekomen en hebben ze mij in Zuid Afrika uiteindelijk niet open hoeven snijden. De angst zit er nog wel en daarom kijk ik vooral op tegen mijn Azië reis eind 2014. Niet alleen ik maar eigenlijk mijn hele familie vind dat wel heel erg spannend.

19- Ik heb ooit twee keer iets in mogen spreken. De eerste keer was het een Whiskas reclame en ik ken nog steeds de tekst uit mijn hoofd. De tweede keer mocht ik een rol inspreken in de film Barbie en de prinssesenschool. Ik sprak de stem in van het zusje van Barbie. Ik heb daar zelfs een stemcasting voor moeten doen en ben toen uitgekozen door de grote bazen in Amerika. Best gaaf toch? De film stond eerst op youtube maar nu niet meer. Je zult hem dus zelf even moeten zoeken/downloaden/lenen als je mijn geweldige stem acteer prestaties wilt horen.

20- In mijn leven heb ik al heel wat dagen in ziekenhuizen moeten doorbrengen. Variërend van controle bezoekjes tot aan langere opnamen. Ik heb inmiddels in 6 verschillende ziekenhuizen gelegen en ben in nog meer onder behandeling geweest.

21- Ik vind kinderen geweldig en daarom ben ik ook ooit begonnen met pedagogische wetenschappen. Nu met mijn kinderfotografie hoop ik uiteindelijk een specialisatie te ontwikkelen in het fotograferen van kinderen met een stoornis/handicap. De combi van fotografie en kinderen met een extraatje lijkt mij heel erg mooi en past perfect bij mij.

22- Mijn interesse in de tweede wereldoorlog is heel groot. Inmiddels heb ik vier concentratiekampen mogen bezoeken waarvan Auschwitz-Birkenau wel de meest indrukwekkend was.

23- Ik was 15 jaar toen ik voor het eerst alleen op vakantie ging. Dit was naar Ameland en met een vriendin die al 18 jaar was. Mijn eerste echte rondreis was toen ik 19 was en ging door Zuid-Oost Europa met de trein. Hier heb ik nog steeds hele goede herinneringen aan.

24- Voor het project waar ik vorig jaar vrijwilligerswerk heb gedaan heb ik een organisatie opgericht. Deze organisatie helpt andere vrijwilligers om ook vrijwilligerswerk bij Kwa.Mama te kunnen doen. Kwa.Mama staat te springen om Engels sprekende vrijwilligers. www.africavolunteerkwamama.com

25- Mijn koffer zit nog steeds vol met dromen en volgens mij raakt die koffer van mij nooit leeg.

“Ga nooit op reis zonder een koffer vol dromen”

4 gedachten over “#Tag – 25 (reis) weetjes over mij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s