Het werd wel weer eens tijd voor…

Het werd wel weer eens tijd voor een persoonlijke update.
Een tijdje niet geschreven over mijn gezondheid. Eigenlijk gewoon omdat ik er geen zin in had en het soms allemaal even wil vergeten.
Helaas gaat dat nogal lastig als je je niet goed voelt, regelmatig ziekenhuisbezoekjes hebt en zo elke keer weer op de feiten gedrukt wordt.

Al een vrij lange periode heb ik veel last van misselijkheid. Soms weken achtereen ben ik bijna de gehele dag misselijk en dat doet je humeur geen goed kan ik je vertellen.
Nu kwam de MDL-arts er achter dat mijn leverwaarden niet helemaal in orde zijn. Nu staat er op 24 december een lever echo gepland om te kijken of er iets bijzonders te zien is.
Het is een grote kans dat mijn lever alle medicijnen niet meer zo fijn vindt en wat gaat tegensputteren. Het zou de misselijkheid kunnen verklaren dus ik ben benieuwd.
Echt vrolijk word ik hier ook niet van, zeker niet zo vlak voor vertrek naar Zuid Afrika.
Mijn longen sputteren ook nog altijd tegen en de longarts vind mij een lastig interessant geval. Ik voel mij vereerd met deze mooie titel maar of ik er iets mee opschiet? Tot nu toe is er nog niet heel veel veranderd. Al proberen we al wel een tijdje de prednison af te bouwen en heeft die her en der nog wat opties om mee te doen aan studies. Enkel kom ik voor veel studies niet in aanmerking en bij anderen studies sta ik zelf zeker niet vooraan in de rij om mij aan te bieden als testpersoon.

Zuid Afrika is om de hoek. Nog een maand en ik zit in Zuid Afrika.
Ontzettend veel zin in, heel veel mooie plannen en toch ook wel een beetje (veel) spanning van hoe het allemaal zal gaan.
Ik heb nog een aantal ziekenhuisbezoekjes gepland staan voor die tijd om mij goed voor te bereiden en dingen te kunnen overleggen met mijn artsen. Ook ben ik al bezig met mijn medicijnvoorraad up to date te maken.
Mijn huisje is sinds vandaag onderverhuurd aan iemand voor de periode dat ik weg ben en dat schept weer hele nieuwe mogelijkheden omdat ik dan wat meer geld te besteden heb ter plekke.

De laatste tijd ben ik ook weer steeds meer bezig met mijn toekomst. Wat wil ik? Of eigenlijk is het meer wat kan ik van wat ik wil?
Het is soms zo moeilijk en frustrerend.
Ik loop toch ook wel met de gedachte of ik misschien toch niet moet gaan emigreren naar een land waar het voor mijn longen beter vertoeven is. Of als ik niet helemaal weg wil dat ik het half om half zou kunnen doen. Lente/Zomer in NL en Herfst/Winter in het buitenland.
Hierbij loop ik natuurlijk tegen heel veel praktische dingen aan want hoe pak je zoiets aan? Zonder geld, met een gezondheid waarbij werken erg lastig is en wil ik wel zo lang weg bij familie en vrienden?
In Zuid Afrika zouden ze mij met open armen ontvangen als ik daar voor een hele lange periode zou willen komen. Enkel speelt daar ook geld een grote rol en zou ik nu niet weten hoe ik dat zou moeten redden. Plus dat daar mijn longen het wel goed deden maar mijn darmen wel iets minder blij waren.
De aankomende 3 maanden zijn voor mij dus ook een soort test. Hoe reageert mijn gezondheid? Zou ik daar echt voor langere periode kunnen en willen wonen? Wat kan ik daar allemaal gaan doen? etc..
Als ik dat soort vragen kan beantwoorden voor mijzelf dan kan ik daarna kijken naar de (on)mogelijkheden van zo’n groots plan.
Ergens in mijn achterhoofd zou ik ook nog heel graag mijn universitaire studie afmaken of eventueel een nieuwe deeltijd studie starten. Maar ook daar zitten een hoop haken en ogen aan die het niet gemakkelijk maken om die keuze te maken.
Voor mij is Zuid Afrika dus veel meer dan zon, zee en olifanten. Het gaat voor mij een zoektocht worden naar wat ik kan van wat ik wil!

10 gedachten over “Het werd wel weer eens tijd voor…”

  1. Hee Jitske, ik herken mezelf wel een beetje in het verhaal van zoeken naar wat je kan en wat mogelijk is met je gezondheid (of eigenlijk net niet ‘gezond’-heid). Bij mij is het eerste doel natuurlijk wel eens thuis zien te komen en dat zal nog wel een plan van meerdere maanden zijn, maar toch. In onze leeftijdscategorie lijkt iedereen bezig met gezinnen uitbouwen, carrière maken, enz… En wat je vroeger voor jezelf voor ogen had is nu ineens niet meer vanzelfsprekend. Ik denk dat het erg slim is om even te gaan ‘testen’ wat zuid-Afrika met je doet en de tijd te nemen voor jezelf om alles op een rijtje te zetten. Veel succes daarmee!

  2. Mooi geschreven en wat lijkt met het enorm rot als je gezondheid het roer in handen neemt. Wat dapper dat je de tijd neemt het een en ander te overwegen. Waar in Zuid-Afrika zit je straks? Ik vond Kaapstad zo bijzonder, wat een fijne plek.

    1. Dankjewel voor je lieve reactie. Het is zeker niet makkelijk maar we moeten het er mee doen. Ik ga weer terug naar het project waar ik vorig jaar ook zat. Dit ligt vlakbij Ballito aan de noordkust, niet ver van Durban af. Kaapstad is inderdaad helemaal geweldig! Daar ben ik in 2009 wel geweest.

      1. Ik zit er net over te lezen. Klinkt gaaf, ik neem het even mee in mijn reisoverwegingen! Al die keuzes… :-)Heel veel plezier!

    1. Nog geen concreet plan, maar zou graag eens vrijwilligerswerk doen. Doelde meer op algemeen reisplannen, was het maar waar! Houd je op de hoogte! En kijk uit naar je updates. 🙂

  3. als t bevalt misschien studie in z-a? en dan beurzen aanvragen? roep maar wat, maar dat zou ook een ingang bieden voor een visum.. hoop dat je trip dit x zal gaan zoals gepland en gehoopt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s