Dromen, Durven, Doen.

Soms heb ik van die dagen dat ik bijna uit elkaar barst van de overpeinzingen die in mijn hoofd passeren.
Vandaar ook dat ik één van de nieuwe categorieën in personal als overpeinzingen heb gedoopt.
Al past dit stukje ook wel bij Dromen. Soms is iets ook niet helemaal in een hokje te plaatsen.
Gelukkig ook maar want daarom is de wereld zo bijzonder en mooi.

Al een tijdje loop ik weer met het idee om richting Zuid Afrika te vertrekken. Eerst was dit een fladderend idee in mijn hoofd dat ik eigenlijk niet uit durfde te spreken.
Inmiddels is het al een stuk definitiever en wil ik wel van de daken schreeuwen hoe graag ik weer terug wil naar Zuid Afrika.
Maar er blijft altijd die angst. De angst dat ik weer zo ziek word dat ze mij op moeten nemen in het ziekenhuis. De angst dat mijn lichaam mij weer in de steek zal laten. De angst voor de angst die de mensen hier thuis om mij hebben.

IMG_1716

Een reis plannen naar Zuid Afrika betekend voor mij Grenzen verleggen.
Het is echt Dromen, Durven, Doen!

De bedoeling is om begin 2015 die kant weer op te gaan en het liefste voor een langere periode. Ook dat is een grens verleggen. Hoe langer ik ga, hoe groter het risico dat ik ziek word in die periode.
Het plan in mijn hoofd is nu om dan voor 3 maanden te gaan, 2 maanden bij Kwa.Mama en dan nog rond de 3/4 weken rondreizen door Zuid Afrika.
Dat reizen is er vorig jaar ook niet van gekomen en ik wil zo graag nog meer zien van het prachtige land dat mijn hart heeft gestolen.

Ik moet gewoon snel het ticket gaan boeken. Dan is die drempel genomen en de rest van de drempels volgens vanzelf. De toekomst laat zich niet plannen en daar moet ik mij bij neerleggen.

Dromen, Durven, Doen!

Plaats een reactie