The Green Happiness – De 50 dagen zijn om! Resultaten en Wat nu?

Een tijdje niets van mij laten horen. Sorry!
Mijn oom is vorige week plotseling overleden en daardoor liep alles even heel anders.
We hebben mijn oom een mooie laatste eer kunnen bewijzen en zijn als familie elkaar tot steun geweest.
Zo gaan mooie dingen en verdriet hand in hand.
Rust zacht Lieve Ome Jo.

De vakantie zit er helaas alweer bijna op.
Ik kijk nu alweer uit naar de meivakantie. Beetje erg wel he?
Dan ga ik ook bijna 2 weken naar Frankrijk op vakantie met een groot deel van de familie dus best iets om naar uit te kijken.

Maar goed over tot waarvoor jullie mijn blog lezen.
Hoe gaat het nu met mij?
De 50 dagen van The Green Happiness zitten er op.
Afgelopen maandag was het dag 50 en morgen zit ik op de 2 maanden.
En ik kan eerlijk zeggen dat het mij heel erg veel heeft opgeleverd.
Het is zo’n goede keuze geweest om dit te gaan doen.
The Green Happiness is het steuntje in mijn rug geweest om dit te gaan doen maar het plantaardig eten maakt dat ik mij zo goed voel.
Als je mij 3 maanden geleden had verteld dat ik bijna helemaal veganistisch zou gaan eten dan had ik je heel hard uitgelachen.
Helemaal zonder dierlijke producten? Nou echt niet dat ik dat ooit zou gaan proberen.
En nu ben ik bijna helemaal om. Op dit moment eet ik zo’n 95% plantaardig en de keren dat ik dit niet deed was omdat ik bij iemand anders was en dit niet helemaal plantaardig gemaakt kon worden. Ik eet niet uit principe veganistisch maar vooral vanwege mijn gezondheid en als ik dan die 95% kan halen dan zit ik volgens mij nog steeds heel erg goed.

Goed.. De harde cijfers!
In de nu 2 maanden ben ik 7,3 kilo afgevallen. En daar ben ik heel erg trots op. Dit had ik niet durven hopen aan het begin van mijn avontuur.
En dit dan ook met zo nu en dan uiteten gaan, niet gezond eten (Bijvoorbeeld overheerlijke vegan chocolade fudge) en een enkele keer niet volledig plantaardig.
Ik ben er heel erg blij mee! Dat ik naast dat ik merk dat ik mij lichamelijk beter voel je ook resultaat ziet op de weegschaal. Want daar was ik het avontuur toch grotendeels om begonnen.

En wat ga ik nu doen?
De 50 dagen zitten er op en dus is het TGH programma afgelopen. Of in elk geval de winter edition. Er is een summer edition die ik hier thuis ook heb liggen.
De laatste 2 weken volgde ik het TGH menu eigenlijk al bijna niet meer. Ik probeerde de dingen uit die mij aanspraken maar verder probeerde ik op eigen houtje veel dingen uit.
Dit bevalt erg goed dus daar ga ik voorlopig mee verder. Ik vind dit wel spannend. Ik ga de houvast van de dag menu’s wel missen. Nu moet ik zelf bepalen wat en hoeveel ik van alles kan eten. Ik hoop dat ik inmiddels voldoende weet om daar zelf mee aan de slag te kunnen.
Het TGH boek gebruik ik zeker nog wel als inspiratiebron en ook andere boeken ,zoals die van Lisa goes Vegan, zijn erg fijn om plantaardig uit te koken.
Ik ga voorlopig dus gewoon door met plantaardig eten. Ik hoop dat ik hier ook anderen mee heb kunnen inspireren en als er iemand is die nog meer wilt weten dan hoef je het maar te vragen. Ik help graag.

Wat heb ik gegeten de afgelopen tijd?
Ik heb erg lekker gegeten de laatste weken.
Veel uitgeprobeerd ook buiten het TGH boek om. Zelf dingen verzonnen, Lisa goes Vegan kookboek gebruikt, andere plantaardige blogs uitgeplozen, pinterest. Noem maar op!
Ook heb ik een aantal dingen gemaakt om te laten proeven aan anderen. Zo heb ik op mijn werk uitgedeeld en ook aan mijn studiegroep heb ik wat laten proeven.
Dit viel echt enorm in de smaak en dat is zo leuk om te zien. Sommige zijn zelfs zo enthousiast dat ik maar recepten blijf uitdelen. Echt heel erg leuk!
Nu moet ik ook wel bekennen dat er een paar hele lekkere dingen tussen zaten dus dat kon ook bijna niet misgaan.
Ik had o.a. Bananenbrood, chocoladefudge en koekjes van kikkererwten gemaakt.
Hieronder wat foto’s van de afgelopen 2 weken.

Chocolat Chip cookies van Kikkererwten. Wie had gedacht dat koekjes van kikkererwten lekker zouden zijn? Nou ze zijn echt super lekker! vegan-kikkererwten-koekjes-chocolat-chip-lise-goes-vegan

Mini appeltaartjes. Je zou ze zelfs als ontbijt kunnen eten want gemaakt met gezonde ingrediënten.
vegan-appeltaartjes-lisa-goes-vegan

De beste ChocoladeFudge ever! Ok, niet heel gezond maar wel zo ongelooflijk lekker. Iedereen wordt spontaan veganist als die dit proeft, haha. Het recept komt uit het Lisa goes Vegan kookboek maar er zijn op internet ook wel recepten te vinden voor Vegan fudge.
vegan-fudge-lisa-goes-vegan

Een lekkere lunch.
vegan-lunch

Burgers gemaakt van bonen en aubergine op een pitabroodje.
vegan-bonenburgers-pita

Geroosterde groente en aardappelen uit de oven.
vegan-geroosterde-groente

Luchtig bananenbrood.
vegan-bananenbrood-lisa-goes-vegan

Groene smoothiebowl. Het is net alsof je ijs zit te eten. Deze had ik gemaakt van bevroren banaan en mango met wat rauwe spinazie en een beetje water.
vegan-smoothiebowl

Zoals jullie kunnen zien… Ik verhonger absoluut niet!
Ik zal zo nu en dan wel updates blijven geven over mijn Vegan avontuur en wil proberen vanaf nu wat meer recepten te plaatsen. Zodat iedereen mee kan genieten van de lekkerste plantaardige gerechten.

Plaats een reactie